Kristina Admin
Broj postova : 37 Age : 29 Lokacija : Zajecar Registration date : 02.07.2008
| Naslov: Odgajivaci i sverceri pet srp 04, 2008 3:36 am | |
| ODGAJIVAČI Papiri štenaca uvek imaju upisane pretke i titule koje su osvojili(ukoliko ih imaju) Ne odgajaju se štenci bez pedigrea.
Podržavaju društva za zaštitu životinja. Bore se protiv prevelike populacije pasa.
Poznaju i interesuju se za razne vrste obuke, posebno za kućnu. Čitaju literaturu vezanu za pse.
Daju kupcima šteneta beleške iz kojih će moći da nauče korisne stvari o rasi i odgoju šteneta.
Znaju pretke šteneta.
Pse odgajaju u cilju poboljšanja svojih pasa, krvnih linija i rase uopšte.
Retko ponavljaju parenje iste kuje sa istim mužjakom.
Odgajaju pse samo sa stabilnim temperamentom.
Psi koje vode na parenje stariji su od 18 meseci i vode se ograničen broj puta.
Rade sve genetske testove i ne razmnožavaju pse koji imaju genetske bolesti ili mogu biti nosioci istih.
Štence prodaju sa garancijom da su zdravi.
Traže da im se vrate štenci ukoliko se novi vlasnik nije pravilno ophodio prema njima.
Ne poseduju više pasa nego sto mogu da ih drže. Psi su zdravi, veseli i negovani.
Pokazaće Vam barem jednog roditelja ukoliko nisu tu pokazaće vam fotografije.
Ostaju kod kuće da bi brinuli o štencima.
Hrane pse proverenom, kvalitetnom hranom.
Štenci ostaju sa majkom najmanje 8 nedelja, kako bi se socijalizovali i kako bi naučili važne lekcije od majke.
Savetuju kupce koje štene da uzmu, koje bi najviše pogodovalo njihovom temperamentu i načinu življenja.
Mogu iskreno oceniti kvalitet svakog šteneta.
Žele da upoznaju celu porodicu. Ne prodaju štenad ukoliko su deca nasilna ili previše mala.
Pobrinu se da novi vlasnici budu svesni da štene zahteva vreme, pažnju i strpljenje. ŠVERCERIPapiri štenaca sadrže podatke o precima koji nemaju uspehe, često štenci ni nemaju pedigre.
Smatraju da to što oni prodaju veliki broj štenaca ne utiče na veliku populaciju pasa.
Kažu: "Doviđenja i srećno"
Ne znaju ništa o precima steneta.
Pse odgajaju radi zarade.
Često ponavljaju parenje sa istim psom, pogotovo ako je "jeftin".
Odgajaju agresivne i plašljive pse.
Pse pare u svakom uzrastu i na svako teranje kuje.
Poseduju i mužjaka i ženku i stalno ih pare, bez uvođenja nove krvi.
Ne rade genetske testove, pare pse sa genetskim oboljenjima.
Kažu:" Ukoliko Vam se ne svide, nađite im dobar dom".
Fabrike štenaca su prepune. Psi su nenegovani i apatični.
Neće Vam pokazati roditelje štenaca, pošto nisu za pokazivanje.
Drže pse u pomoćnim zgradama, neretko su to obori za stoku.
Kuja i štenci su prepušteni sebi.
Ne vode računa da spreče bolesti koje pogađaju štence.
Ne znaju da prerano odvajanje od majke uzrokuje probleme sa ponašanjem.
Ne znaju ništa o testiranju štenaca i dozvoljavaju kupcima da uzmu najslađe štene.
Kažu da su svi štenci visokokvalitetni.
Ne interesuje ih ko kupuje štene.
Donose štenad na kućnu adresu.
Imaju štenad tokom cele godine.Pas spašen iz fabrike pasa... Kuja koja je imala previše štenadi. Ubijena je na kraju... Ovoj kujici koja je korištena za proizvodnju je drugi pas u fabrici pojeo nogu. Uginula je malo nakon spašavanja... Ova kuja je spašena nakon godina iskorištavanja u fabrici pasa. Ne, nije u pitanju kineski golokoži pas, ona jednostavno vise nije imala dlaku od gladi i zanemarivanja...držana je u malenom kavezu tako da su joj se noge iskrivile. Bichoni u kavezima...Oni koji se ne prodaju bivaju ili ubijeni, ili vraćeni u fabriku radi dalje proizvodnje ili bivaju prodati laboratorijama za istraživanja. Ne kupujte pse od svercera... Nikada... Ne dozvolite da se ovakve slike ponavljaju, ne dozvolite da se ovakve sudbine ponavljaju... Od vas zavisi...preuzeto sa www.sve-o-psima.com | |
|
bebby Moderator
Broj postova : 124 Lokacija : Solin Registration date : 03.07.2008
| Naslov: Re: Odgajivaci i sverceri pet srp 04, 2008 3:37 am | |
| jadni psi | |
|
Kristina Admin
Broj postova : 37 Age : 29 Lokacija : Zajecar Registration date : 02.07.2008
| Naslov: Re: Odgajivaci i sverceri pet srp 04, 2008 3:40 am | |
| Da... Znam... Meni cesto dodje da ih kupim samo da ih resim muka... Ali to ne resava problem... Jedino sto bi mozda resilo je da pokradem sve pse i spalim stenaru sa sve svercerom unutra | |
|
Ana-shi tzu Moderator
Broj postova : 93 Registration date : 03.07.2008
| Naslov: Re: Odgajivaci i sverceri pet srp 04, 2008 3:49 am | |
| | |
|
hippy girl
Broj postova : 8 Registration date : 24.07.2008
| Naslov: Re: Odgajivaci i sverceri čet srp 24, 2008 9:08 am | |
| - Kristina je napisao/la:
- Da... Znam... Meni cesto dodje da ih kupim samo da ih resim muka... Ali to ne resava problem... Jedino sto bi mozda resilo je da pokradem sve pse i spalim stenaru sa sve svercerom unutra
može...sviđa mi se kak razmišljaš... | |
|
stryker
Broj postova : 9 Age : 40 Lokacija : Veliko Orasje Registration date : 03.07.2008
| Naslov: stryker ned kol 03, 2008 3:18 pm | |
| nadam se da ce posle ovih slika ljudi biti pazljiviji | |
|
hippy girl
Broj postova : 8 Registration date : 24.07.2008
| Naslov: Re: Odgajivaci i sverceri pon kol 04, 2008 7:10 am | |
| ah...šverceri će uvijek bit šverceri.. | |
|
bebby Moderator
Broj postova : 124 Lokacija : Solin Registration date : 03.07.2008
| Naslov: Re: Odgajivaci i sverceri pon kol 04, 2008 7:12 am | |
| A sto cete ljudi i djeco nije zivotinja ili radije receno pas kriv ljudi se zele obogatiti nad ovim jadnim bicima | |
|
stryker
Broj postova : 9 Age : 40 Lokacija : Veliko Orasje Registration date : 03.07.2008
| Naslov: stryker pon kol 04, 2008 3:06 pm | |
| | |
|
elizapg
Broj postova : 1 Registration date : 12.05.2010
| Naslov: Re: Odgajivaci i sverceri sri svi 12, 2010 1:18 pm | |
| Zdravo svima, Nova sam na Vasem forumu. Ovdje sam vidjela sliku vrste bichon (porijeklom iz Francuske), zanima me bijele boje, da li zna neko gdje bih mogla da kupim jednog? ))) Bila bih vam veoma zahvalna na ovoj informaciji. Unaprijed se izvinjavam ako sam postavila post na pogresnu topic. Ne snalazim se bas najbolje. | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Odgajivaci i sverceri | |
| |
|